Inbox Foto atjauninātā versija. Nozīmīgāko izmaiņu pārskats.


jūnijs 19,2012

Inbox Foto lietotāji noteikti jau pamanījuši, ka produktā parādījušās jaunas izmaiņas un funkcionalitāte. Iespējams , kaut kas palicis nepamanīts, tāpēc pievērsīsim uzmanību svarīgākajiem jaunumiem, kas parādījušies nesen un varētu būt interesanti kā jaunajiem , tā arī pastāvīgiem lietotājiem.

Iespēja koplietot visu albumu vai atsevišķu fotogrāfiju kļuvusi pamanāmāka un tagad pieejama no jebkuras vietas produktā. Tagad lapas augšdaļā atrodas poga „ Nosūtīt draugam”, kuru nospiežot atveras standarta vēstules forma sūtīšanai. Ja Jūsu albums ir aizsargāts ar paroli (uzstādīts statuss „ Parole”), tad vēstulē automātiski tiks aizsūtīta arī konkrētā albuma parole. Atgādinām, ja albuma uzstādītais statuss norādīts kā „ Privāts”, tad dalīties ar to nav iespējams. Jūs tiksiet brīdināts par to ar ziņojumu.

Jaunums Inbox Foto ir arī tas, ka privātajos un publiski pieejamos albumos tiek norādīts albumā esošo fotogrāfiju skaits.

Novietojot peles kursoru uz fotogrāfijas vai albuma, Jūs redzēsiet ne tikai tā nosaukumu, bet arī citu svarīgu informāciju. Piemēram, fotogrāfijai – nosaukumu un oriģinālā faila paplašinājumu, kā arī lietotāja vārdu, kuram pieder konkrētā fotogrāfija, un albuma nosaukumu, kurā tika saglabāta fotogrāfija. Savukārt albumam – visu fotogrāfiju kopējo izmēru un citu interneta lietotāju skatīšanās daudzumu.

Grūtības vairs nesagādā video failu atpazīšana starp fotogrāfijām, jo uz tiem atrodas visiem mums zināmā ikona „ play”.

Ērtāka palikusi failu augšupielāde, izmantojot Internet Explorer pārlūkprogrammu, jo augšupielādes brīdī pārlūks pēc noklusējuma piedāvā visu failu formātus (.*). Agrāk – tikai „Image files”.

Ir atrisinātas arī problēmas ar arhīva failu augšupielādi, kā arī tika papildināts uz Inbox Foto augšupielādējamo failu saraksts. Šobrīd ir iespējams saglabāt failus ar sekojošiem paplašinājumiem:

  • Image files: jpg, gif, png, jpeg, tiff, tif, bmp
  • Archive files: zip, rar, tgz, tar, bzip2, gzip, tar.bz2, tbz2, tar.gz
  • Video files: mpg, flv, avi, qt, 3gp, mp4, mpeg, wmv, mov
  • Image raw files: cr2, crw, arw, srf, dng, kdc, dcr, mrw, nef, orf, ptx, pef, raf, x3f

Uzlabojumu rezultātā pieejama pavisam jauna slīdrāde, kā arī vienkāršota un izveidota intuitīva failu augšupielādes forma, kurā pēc augšupielādes tiek piedāvātas divas iespējas – dalīties ar albumu vai turpināt jaunu failu augšupielādi.

Klāt ir nākuši arī jauni efekti – kļuva iespējams mainīt fotogrāfiju piesātinājumu, spilgtumu un kontrastu. Mainot savas fotogrāfijas piesātinājumu Jūs itin viegli varat to pārveidot par melnbaltu.

Taču pieejami paliek arī vecie efekti – sarkano acu filtrs, fotogrāfijas uzlabošana, apgriešana u rotēšana. Fotogrāfijas rotēšana ir iespējama ne tikai jebkuros grādos, bet arī spoguļattēlā.

Nebaidieties izmantot efektus un eksperimentēt! Vienmēr pastāv iespēja atjaunot sākotnējo attēlu!

Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Comments are closed.