“Inbox” veicina Latvijas mežu saglabāšanu


aprīlis 8,2013

“Inbox” ir aprēķinājis, ka ik dienu “Inbox” lietotāji apmainās ar teju vai miljons e-pasta sūtījumiem. Ja katru vēstuli izdrukātu, tad papīram vien gadā būtu nepieciešami vairāk nekā 400 tūkstoši nobriedušu koku. Tādējādi “Inbox” ar savu ikdienas darbību virtuālajā vidē veicina to, ka koki tiek saglābti. Papīra neizmantošanu un līdz ar to koku saglābšanu veicina arī tādi “Inbox” pakalpojumi kā “Inbox Foto” un “Inbox Files”.

Rīkojoties saimnieciski un videi draudzīgi, kā arī atbalstot Latvijas ekonomiku, “Inbox” savus izlietotos papīrus nemet kopējā atkritumu konteinerā, bet gan savāc speciālās makulatūras krātuvēs un pēcāk tos nodod papīrfabrikai “Līgatne”, kur tas kalpo par vērtīgu resursu papīra ražošanā.

Lai arī cik ekoloģiski un ilgtspējīgi darbotos “Inbox”, tomēr ikdienā pašiem neizdodas pilnīgi iztikt bez papīra izmantošanas, lai gan ir novērots, ka pašu izmantotais papīra apjoms turpina sarukt.

Joprojām daudz papīra sūtījumu “Inbox” birojs saņem no sadarbības partneriem, pienāk arī periodika, reklāmas produkcija, krājas iekārtu iesaiņojums.

Papīrfabrika “Līgatne” ir aplēsusi, ka 40% no visiem sadzīves atkritumiem veido papīrs – avīzes, grāmatas, biroja papīrs, iesaiņojums, kartona kastes. “Parasti tas tiek samests kopā ar visiem citiem atkritumiem atkritumu grozā. Izlietotais papīrs un kartona iepakojums ir laba izejviela papīra ražošanai. Ja šis izlietotais papīrs tiek nodots papīrfabrikai, gandrīz uz pusi mazāk paliek atkritumu, tātad gandrīz uz pusi samazinās maksa par atkritumu izvešanas pakalpojumu,” teikts papīrfabrikas “Līgatne” īpaši izveidotajā interneta mājaslapā “Makulatura.lv”.

“Atkritumu šķirošana tikai sākotnēji šķiet ļoti laikietilpīga, taču ar laiku pierod, un rodas arī gandarījums par to, ka, mainot savus ikdienas paradumus, palīdzam dabai un Latvijai,” stāsta “Inbox” biroja vadītāja Maija Jautre.

Papīra atkritumu šķirošana ir arī kā ikdienas atgādinājums par to, kas mēs esam, kādā vidē dzīvojam un kādā gribam dzīvot. Tas vistiešākā veidā ietekmē uz ilgtspējību orientētu domāšanu.

“Iepriekš papīra atkritumus nereti uztvērām kā apgrūtinājumu, turpretī tagad to vērtējam kā resursu, ko citi var lietderīgi izmantot savā biznesā. Šādi rīkojoties, mēs jūtam gandarījumu,” stāsta Maija Jautre un aicina arī citus uzņēmumus nelaist garām iespēju piedzīvot šādas izjūtas.

Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentāri (1)

  1.  Elīna, Aprīlis 10, 2013  22:17

    LOL man tādas kastes ir skolā. Visa mana skola ir tā saucamā ” Eko skola”. Mēs vācam makalatūru šādās kastēs. Mūsu klases zēni nesa makalatūru un nolēma palēkās pa miskastēm kur jāmet makalatūra :D