IMAP pieeja Mail+ lietotājiem


oktobris 25,2013

Inbox.lv atver piekļuvi maksas pakalpojuma Mail+ abonētājiem caur IMAP protokolu.

IMAP (Internet Message Access Protocol) ir e-pasta ziņojumu piekļuves protokols, kas ir paplašināta alternatīva protokolam POP3. Galvenā IMAP atšķirība no POP3 ir tā, ka nav nepieciešams lejupielādēt datorā visus e-pastus. Izmantojot IMAP, vēstuļu apstrāde (meklēšana, mapju izveide, šķirošana, e-pastu marķēšana, nosūtīto vēstuļu un melnrakstu saglabāšana u.c.) notiek serverī. Tas ļauj pilnvērtīgi strādāt ar e-pastu ar dažādām ierīcēm, arī mobilajām – visas izmaiņas kļūst pieejamas uzreiz visās klientu aplikācijās, tai skaitā portālā https://email.inbox.lv.

Turklāt arī pasta klienti kopumā stabilāk darbojas ar IMAP nekā ar POP3. Ja tiek izmantots POP3 protokols, ziņojumi nereti tiek zaudēti vai lejupielādēti vēlreiz. Ar IMAP protokolu tas tā nenotiek, jo pastāv divpusēja sinhronizācija starp pasta klientu un inbox.lv serveri.

Katram protokolam ir savas priekšrocības un savi trūkumi, taču inbox.lv komanda iesaka pēc iespējas vairāk izmantot IMAP. Detalizēta informācija par iestatīšanu ir pieejama sadaļā „Palīdzība”, kur arī var atrast IMAP protokola konfigurēšanas piemēru pasta programmā MS Outlook. Ja ir jautājumi, rakstiet uz support@inbox.lv.

Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Comments are closed.