Internetā publicēti saraksti ar Yahoo un LinkedIN nozagtajām parolēm


janvāris 8,2018

Pērnā, 2017. gada decembra vidū internetā kļuva pieejama datu bāze ar 1.4 miljardu lietotāju kontu parolēm, kuras tiek izmantotas tādās tīmekļa vietnēs kā Yahoo, LinkedIn, Bitcoin, MySpace, Netflix u.c. Sīkāka informācija ir pieejama angļu valodā, izmantojot saiti: https://thehackernews.com/2017/12/data-breach-password-list.html

Inbox.lv komanda mudina pievērst pastiprinātu uzmanību šim notikumam, jo riska zonā atrodas arī tie lietotāji, kuri izmanto to pašu paroli autorizācijai Inbox.lv e-pastā un citās tīmekļa vietnēs.

Lūdzu atcerieties, ka vienīgā Jūsu datu aizsardzība ir parole, kurai jāsastāv vismaz no 8 rakstzīmēm, ieskaitot ciparus un lielos burtus. Jūsu parolei ir jābūt pietiekami sarežģītai, tādēļ iesakām parolē neizmantot savu vārdu, uzvārdu, mājdzīvnieku vārdus un citu publiski pieejamu informāciju par sevi.

Ja jūsu parole ir pārāk vienkārša vai ilgstoši nav atjaunināta, iesakām to atjaunot konta iestatījumos. Lūdzu neaizmirstiet arī pārbaudīt un pievienot visu nepieciešamo informāciju, kas paredzēta piekļuves atjaunošanai, piemēram, slepeno jautājumu, atbildi uz to, mobilā tālruņa numuru un alternatīvo e-pasta adresi.

Jāatzīmē, ka ikvienam Inbox.lv lietotājam ir iespēja pieslēgt konta papildus aisardzības līmeni – divu faktoru autorizāciju, kura novērš uzlaušanas un zādzības mēģinājumus.

Ja Jums rodas kādi jautājumi, rakstiet uz support@inbox.lv vai zvaniet mums uz bezmaksas tālruni 82 000.

Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi, Ziņas ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Comments are closed.