Krāpnieciskas vēstules, kas tiek izsūtītas Inbox.lv vārdā


novembris 10,2017

Latvijā internetā ik gadu tiek apkrāpti simtiem cilvēku, kas ne tikai uzķērušies uz viltus loteriju rīkotāju un interneta krāpnieku shēmām, bet arī noticējuši maldinošai informācijai, kura tiek izplatīta Inbox.lv vārdā – ar mērķi izvilināt lietotāju piekļuves datus. Saistībā ar to, ka pēdējo dienu laikā ir ievērojami palielinājies dažādu krāpniecisku e-pasta vēstuļu skaits, nacionālais e-dienests Inbox.lv aicina lietotājiem būt modriem un izvairīties no jebkādas konfidenciālas informācijas izpaušanas, kā arī maksājumu veikšanas neskaidriem mērķiem vai saņēmējiem. Jāatzīmē, ka reizēm interneta krāpnieki mēdz uzdoties par e-pasta servera uzturētājiem, lai iegūtu e-pasta kontu pieejas datus un vēlāk ar e-pasta starpniecību inficētu datorus turpmākai datu zagšanai, tādēļ vēlamies uzsvērt, ka Inbox.lv nekad nesūtīs e-pastus ar pieprasījumu sniegt konta paroles vai citu svarīgu informāciju.

Kā norāda drošības eksperti, – arvien biežāk krāpnieciskajās e-pasta vēstulēs tiek izmantotas iebiedēšanas tehnikas, piemēram, “Jūsu e-pasts tiks dzēsts!” pieprasot lietotājam ātri reaģēt. Ja Jūs esat saņēmis aizdomīga rakstura vēstuli un neesat pārliecināts par tā sūtītāju, vispirms lūdzu informējiet par to mūsu tehniskā atbalsta dienestu, rakstot uz e-pastu support@inbox.lv un mēs Jums sniegsim atbildi kā rīkoties konkrētajā situācijā.

Fišinga vēstules pirmais piemērs:

Kontu tīrīšana. Jums jāapstiprina sava reģistrācija, atbildot uz šo vēstuli un norādot tēmā savu lietotāja vārdu un paroli formātā log=your_login; pass=your_password, un mūsu robots apstrādās Jūsu pieteikumu. Pretējā gadījumā mēs izdzēsīsim Jūsu kontu kopā ar pastkastītes saturu.

Fišinga vēstules otrais piemērs:

Apsveicam, cienījamais 2017. gada iesūtnē .V lietotāju, mēs priecājamies informēt jūs, ka jūsu e-pasts ir uzvarējis EUR 1,5 miljonus (1,500,000.00) mūsu e-pasta veicināšanas izlozē vēlēšanu sarakstā, un jūs esat tur, ieteicams sazināties ar TNT kurjerpastu par jūsu naudas prasību. Vēlreiz mēs apsveicam mūsu veiksmīgo uzvarētāju. šeit ir TNT kurjeru kompānijas kontaktpersonas e-pasta adrese, ar kuru jāsazinās. tntcourierexpress119@gmail.com Sveicieni Inbox.lv komanda

Fišinga vēstules trešais piemērs:

Cienījamais Inbox.lv lietotājs,
Mēs rakstām, lai jūs informētu, ka esat pārsniedzis uzglabāšanas kvotu kas piešķirts jūsu kontam.
Lai izvairītos no datu zaudēšanas, jums ir jājaunina jūsu konts, lai saņemtu bezmaksas kontu 10 GB vietas.
Ņemiet vērā, ka jūs, iespējams, nevarēsit saņemt ziņojumus nākotnē Jūsu pastkastē un jūsu konts tiks deaktivizēts, ja jums tā nav jauniniet savu kontu.
Lūdzu, noklikšķiniet šeit, lai saņemtu bezmaksas uzglabāšanu 10 GB
Inbox.lv komanda ir šeit, lai aizsargātu jūsu tiešsaistes darbības.
Paldies,
Drošība @ Inbox.lv

Fišinga vēstules ceturtais piemērs:

Starptautiskais valūtas fonds (SVF) kompensē visus krāpšanas upurus un jūsu e-pasta adrese ir atrasta krāpšanās upura sarakstā. Šis naudas grams vai rietumu savienības birojs ir pilnvarojis IMF pārskaitīt jūsu kompensāciju, izmantojot Western Union® naudas pārskaitījumu.
Tomēr mēs esam secinājuši, ka jūsu ikdienas naudas vai naudas pārskaitījums, izmantojot rietumu savienības naudas līdzekļus, kopumā ir 850 000 ASV dolāru apmērā, tiek pilnībā pārskaitīts jums. mēs nevaram nosūtīt maksājumu tikai ar jūsu e-pasta adresi, tāpēc mums ir nepieciešama jūsu informācija par to, kur mēs nosūtīsim tādus līdzekļus kā;
Jūsu saņemtais vārds -
Valsts saņems —–
Telefona numurs —-
Pasta kopija —-

! Lai kas būtu rakstīts šajās vēstulēs, nekad neatbildiet uz jebkādiem līdzīga satura e-pastiem.

Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi, Ziņas ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Comments are closed.