Inbox Mail – vēl labāks un ērtāks, ar jaunām izmaiņām dizainā!


augusts 30,2012

Vasaras beigās Inbox.lv ir palaidis saviem lietotājiem produkta Inbox Mail jauno versiju, kurā ir iekļauti ne tikai nelieli funkcionalitātes uzlabojumi, bet arī projekta pirmā posma realizāciju, kas paredz dizaina izmaiņas.

Jau sen ir briedusi ideja izveidot jaunu Inbox Mail dizainu: padarīt to vēl labāku un ērtāku, pievienot jaunus dizaina elementus un krāsas. Taču nevienam nav noslēpums, ka dizaina izmaiņas ir ļoti atbildīga lieta. Inbox.lv komandai ir nopietna un pārdomāta pieeja šīm izmaiņām. Pietiekami ilgs laiks tika veltīts visu lietotāju ieteikumu un iebildumu izpētei un analīzei, lai saprastu, kādā ziņā interfeiss ir ērts vai neērts, ko ir vērts mainīt un ko nav. Tika uzzīmēti vairāki dizaina varianti, no kuriem pakāpeniski, soli pa solim, sāka veidoties fināla projekts. Mēs ceram, ka šis projekts patiks arī mūsu lietotājiem.

Neslēpsim, ka ir paredzētas daudzas izmaiņas, taču Jums nav jābaidās: viss notiks pakāpeniski, soli pa solim. Izmaiņas lielākoties skars krāsu paleti, vairākās vietās minimāli mainīsies komponentu izvietojums, parādīsies jaunas ikonas, kā arī citi dizaina elementi, kam neapšaubāmi Jūs jāiepriecina.

Pirmās izmaiņas Jūs varat ieraudzīt jau šodien Inbox Mail sadaļā. Pirmkārt, ir mainījies pasta galvenā vadības paneļa izskats. Ir mainījusies šā paneļa krāsu palete un parādījušās jaunas katra izvēlnes punkta ikonas.

Agrāk, ienākot sadaļā “Kontakti”, e-pasta galvenais vadības panelis tika aizvietots ar citu, kas sagādāja zināmas neērtības lietošanā. Tagad izvēlnes punkti, kas bija sadaļā “Kontakti”, tika pārcelti no galvenā vadības paneļa atsevišķajā jaunajā papildus izvēlnē.

Nedrīkst nepieminēt arī standartizāciju, kas ir tikusi arī Inbox Mail sadaļā. Standarta izskatu ieguvušas ne tikai visas pogas šajā produktā, bet arī augšējais galvenais panelis ar produktiem. No produktu paneļa ir pazudusi ikona “aploksne” , tās vietā, esot pastkastītē, Jūs varat izmantot savas pārlūkprogrammas pogu “back” (atpakaļ), kas nosūtīs Jūs atpakaļ iepriekšējā pieprasītajā lappusē. Arī punkts “Iziet” ir ieņēmis pēdējo vietu pa labi – tāpat kā visos pārējos mūsu produktos.

Izmaiņas tika veiktas arī sadaļā “Pievienot failu”, kur saite ar tekstu “izdzēst” tika nomainīta ar ikonu un pārcelta no labās puses uz kreiso. Tieši tādas izmaiņas tika izdarītas arī SMS ziņojumu sadaļā.

Šī versija iekļauj arī labojumus, saistītus ar vēstuļu šķirošanu pastkastītē, MS Office 2010 dokumentu caurskatīšanu. Tika novērstas arī nelielas tehniskas kļūmes attiecībā uz SMS ziņojumiem un adresātu nosaukumiem.

Šobrīd Inbox.lv komanda izstrādā nākamo Inbox Mail versiju, kurai jāiekļauj vizuālās izmaiņas kreisajā pusē esošā mapju kokā un vēstuļu pārvaldīšanas sadaļās.

Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Comments are closed.