Inbox ikdienas cīņa pret Spamu


decembris 16,2012

Apzinoties, ka viens no nepatīkamākajiem aspektiem e-pasta lietošanā ir mēstuļu, jeb Spam vēstuļu saņemšana, Inbox ļoti nopietni uztver cīņu ar šādu vēstuļu izsūtītājiem. Dienā saņemam vairāk kā 8 miljonus mēstuļu, ko mūsu Anti-spam serveru sistēma neielaiž Jūsu pastkastēs. Salīdzinājumam – derīgo vēstuļu skaits dienā, ko saņem mūsu lietotāji, ir 920 tūkstoši.

Mēstuļu jeb Spam daļa pasaules e-pastu apritē aizņem vairāk nekā 80% un tā ir nopietns izaicinājums jebkuram e-pasta servisam. Jāpiemin, ka mēstuļu izsūtītāji izgudro aizvien jaunus paņēmienus, kā apiet Spam filtrus. Taču Inbokss, sadarbojoties ar ārzemju programmatūras izstrādātājiem, izmanto tikai labākos risinājumus Anti-spam sfērā, kā arī veiksmīgi pielieto savas iestrādnes, kas savāktas 10 darbības gadu laikā.

Kā jau minējām, 8 miljonu mēstuļu ik dienu pat nenonāk līdz Jūsu pastkastēm, jo tiek bloķētas un izdzēstas ar dubultās aizsardzības sistēmas palīdzību, kas izvietota mūsu 11 serveros. Šīs sistēmas centrālais elements ir Kaspersky Anti – Spam programmatūra, kas spēj atpazīt Spam arī krievu valodā. Kā tā darbojas? Katrai vēstulei atbilstoši dažādiem kritērijiem Spam filtri piešķir punktus. Ja punktu skaits ir līdz 5 – tā ir tīra vēstule, kas nonāk Jūsu pamata pastkastītē. Ja punktu skaits ir no 5 līdz 10, tad vēstule tiek noteikta par „iespējamo Spam” un ievietota mapē „Surogātpasts”. Ja punktu skaits ir lielāks par 10, tad tas ir 100% Spam un pat nenonāk līdz Jūsu pastkastei.

Kas ir tie kritēriji, kas var likt Spam filtriem atpazīt jums svarīgu vēstuli kā Spam vēstuli? Jo specifiskāks ir Spam filtrs, jo vairāk šādu kritēriju, bet paši populārākie ir:

  1. e-pastā bieži tiek pieminēts viens un tas pats vārds;
  2. e-pastam ir pieliktas klāt kaut kādas dīvainas datnes;
  3. vēstule satur „Spam – frāzes”, piemēram, „klikšķini šeit, lai vinnētu miljonu”, utt.
  4. pārāk daudz adresātu vienlaikus.

Protams, neviens nav pasargāts no tā, ka vajadzīgā vēstule nonāks mapē „Surogātpasts”, līdz ar to aicinām Jūs laiku pa laikam pārbaudīt šo sadaļu. Visbeidzot – labākā cīņa pret mēstulēm ir neatstāt savu e-pastu publiskajās vietnēs nekodētā veidā, lai mēstuļu sūtītāji nevarētu tik vienkārši iegūt Jūsu e-pasta adresi.

Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Comments are closed.