Inbox Mail jaunā versija – galveno lapu dizaina pamatizmaiņas


decembris 3,2012

2012. gada laikā portāls Inbox.lv vairākkārt veica aptaujas, lai noskaidrotu lietotāju vēlmes: ko gribētos mainīt, kādas funkcijas ir pieprasītākas, kādas būtu jāpievieno vai jāuzlabo. Analizējot iegūtos datus, Inbox.lv komanda pakāpeniski realizē piedāvājumus, kas izskan visbiežāk.

Šodien mēs piedāvājam Jums Inbox Mail pēdējo izmaiņu pārskatu – lielākā daļa šo izmaiņu ir skārusi pastkastītes ārējo izskatu. Dizaina modernizācijas otrā posma realizācijā var izcelt trīs pamatiezīmes:

1. Ir mainījies mapju koka paneļa ārējais izskats un vēstuļu saraksta attēlošanas apgabals

Tika ieviestas jaunas piktogrammas jaunām, atbildētām un pārsūtītām vēstulēm. Mainītas tika arī visu mapju piktogrammas. Teksta informācijas atveidē vairs netiek izmantots treknais šrifts un pasvītrošana – tā vietā ir stājies izlīdzināšanas efekts. Nedaudz mainījusies, iegūstot maigākus un harmoniskākus toņus, paneļu un fonu krāsu palete. Šrifts tika palielināts par 1 pikseli līdz standarta izmēram – 12px, kā tas ir pārējos Inbox.lv produktos. Zaļās piktogrammas, kas agrāk tika izmantotas vēstuļu lappušu šķirstīšanai, tika nomainītas ar kvadrātveida piktogrammām ar bultiņām, kas atbilst jaunajam stilam. Ir mainījies bloka izskats, kurā tiek attēlota informācija par Jūsu pastkastes izmēru.

Mēs tiecāmies radīt viegluma un plašuma sajūtu, teksta izmēra palielināšanas efektu labākai un vienkāršākai uztverei.


2. Jauns Meklēšanas izvietojums

Agrāk Meklēšana atradās kreisajā pusē, virs mapju saraksta. Tagad tai ir izraudzīta jauna vieta – labajā pusē, kur bija pulkstenis. Šāds izvietojums netika izvēlēts nejauši – labā puse ir Meklēšanas standarta atrašanās vieta visos inbox.lv produktos. Arī sadaļā „Kontakti” Meklēšana ir pārvietota labajā pusē.


3. Izmaiņas funkcijā „pārvietot vēstuli”

Funkcija „pārvietot vēstuli” ir mainījusi atrašanās vietu – tagad tā atrodas blakus pārējām vēstuļu apstrādes funkcijām, un arī tikusi vienkāršota darba ērtības labad. Lai pārvietotu izvēlēto vēstuli, pietiek nospiest pogu „pārvietot uz” un izvēlēties no saraksta vajadzīgo mapi. Pēc tam visas iepriekš atzīmētas vēstules tiks automātiski pārvietotas izvēlētajā mapē. Līdztekus šīm izmaiņām tika modernizēts arī citu vēstuļu apstrādes izkrītošo izvēlņu dizains.


Vairāk…

Nelielas izmaiņas ir skārušas sadaļu „Mapes”: tika aizvākta dublējoša teksta informācija; lai varētu ātrāk un ērtāk pāriet no vienas sadaļas pie otras, tika pievienotas saites uz mapēm un ierīkotajiem filtriem.

Nospiežot pogu „iztīrīt” blakus mapei „Surogātpasts”, tagad parādās teksta brīdinājums, lai, ja poga nospiesta kļūdas pēc, netiktu nejauši izdzēsts viss saturs.

Lietotājiem tagad ir iespēja uzreiz pēc atbildes nosūtīšanas uzreiz atgriezties atpakaļ sākotnējā mapē. Parādījušās arī divas papildu pogas, kas domātas ātrai pārejai pie nākamās un iepriekšējās vēstules.

Ceram, ka modernizētais Inbox Mail Jums patiks. Būsim priecīgi uzklausīt Jūsu atsauksmes un ieteikumus lapā http://inx.lv/z7a.


Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Comments are closed.