Portāls Inbox.lv pāriet aizsargātā režīmā!


oktobris 23,2015

Daudzi Inbox.lv servisi jau labu laiku veiksmīgi darbojas drošajā šifrētajā https režīmā. Pāreja notiek pakāpeniski, lietotājiem tā praktiski nav manāma. Izņēmums šajā procesā ir Inbox.lv portāla sākumlapa, kuras izmaiņas ir ieplānotas tuvākajā laikā.

Portāla Inbox.lv pārslēgšana HTTPS režīmā var sagādāt neērtības tiem lietotājiem, kuri, autorizējoties savā pastkastītē, pieraduši izmantot pārlūkā saglabāto informāciju (paroli un lietotājvārdu). Ja ieejai pastkastītē tiek izmantota saglabātā parole, iesakām pievērst uzmanību zemāk sniegtajai informācijai.

Kas notiks ar manu saglabāto Inbox.lv pasta paroli pēc izmaiņām?

Ar Jūsu paroli pēc pārejas uz https nekas nenotiks. Parole paliks tā pati – tā nebūs jāmaina. Vienīgā atšķirība būs tā, ka autorizācijas dati lappuses šifrētajā un parastajā versijā būs jāsaglabā atsevišķi katrai attiecīgai lappusei.

Uzreiz pēc izmaiņu ieviešanas, pirmoreiz atverot portālu Inbox.lv, Jūs nokļūsit šifrētajā https:// lappusē, kur pārlūks neko no savas „atmiņas” nevarēs piedāvāt. Pirmoreiz autorizējoties pastkastītē, būs jāievada un jāsaglabā parole un lietotājvārds pārlūkā.

Ko darīt, ja es neatceros paroli?

Ja neatceraties pārlūkā saglabāto pasta paroli – neuztraucieties! Šo informāciju varēs iegūt jebkurā brīdī, jo visi dati par saglabātajām pastkastītes parolēm glabājas pārlūka iestatījumos. Kamēr neesat apskatījies paroli, nedrīkst deinstalēt pārlūku no datora. Neiesakām arī dzēst sīkdatnes.

Lai meklētu informāciju par pārlūkā saglabātajām parolēm, izmantojiet instrukcijas soli pa solim sadaļā “Palīdzība”.

Pārliecinieties, ka precīzi zināt paroli, un vēlreiz pārbaudiet informāciju tās atjaunošanai!

Neraugoties uz visām instrukcijām iesakām tūlīt pat:

  • Pārliecināties, ka precīzi zināt savu paroli. Mēģiniet autorizēties savā pastkastītē jebkādā citā pārlūkā, kur parole iepriekš netika saglabāta.
  • Ja ir kādas šaubas, pēc veiksmīgas ielogošanās pastā nomainiet paroli ar tādu, ko noteikti atcerēsieties tuvāko mēnešu laikā.
  • Vēlreiz pārbaudiet un, ja nepieciešams, papildiniet informāciju, kas vajadzīga paroles atjaunošanai. Tas vienmēr palīdzēs Jums ātri, viegli, patstāvīgi un jebkurā laikā atkal piekļūt savam Inbox.lv pastam.

Kā var uzzināt, ka es izmantoju produkta šifrēto un drošo versiju?

Atverot lappusi https://inbox.lv, kreisajā pusē no ievadītās URL adreses, ieraudzīsiet zaļu slēdzeni pārlūka adrešu joslā.

Piespiežot uz šīs piktogrammas, varēs ātri noskaidrot, vai savienojums ar šo tīmekļa vietni ir šifrēts; vai šī vietne ir droši apmeklējama; kas ir šīs tīmekļa vietnes īpašnieks un kas pārbaudījis tās drošību.

Kāpēc nevar iztikt bez šifrēšanas?

Šo izmaiņu mērķis ir paaugstināt mūsu lietotāju datu drošības līmeni.

Tikai šifrētā HTTPS protokola izmantošana ļauj piemērot trīs aizsardzības pamatlīmeņus, strādājot ar tīmekļa vietnēm:

  1. Pārsūtāmo datu šifrēšanu, lai novērstu to pārtveršanu.
  2. Datu saglabāšanu. Jebkāda pārsūtāmo datu izmaiņa vai bojājums tiks fiksēts neatkarīgi no tā, vai tie ir izdarīti tīšām vai netīšām.
  3. Autentificēšanu – tā garantē, ka apmeklētāji nonāks tieši tajā vietnē, kas viņiem vajadzīga, un aizsargā no uzbrukumiem un pārtveršanas.

Nekad NEIZPAUDIET paroli trešajām personām!

Gadījumā, ja Jums pienācis e-pasts ar lūgumu paziņot Jūsu personas datus piekļuvei pie pastkastītes vai citiem portāla Inbox.lv resursiem (paroli, lietotājvārdu, dzimšanas datumu vai atbildi uz slepeno jautājumu) – nekādā gadījumā neatbildiet uz šo e-pastu!

Lai kas būtu rakstīts šādos e-pastos, nekad neatbildiet uz jebkādām līdzīga satura vēstulēm.

Atcerieties! Portāls Inbox.lv nekad nepieprasa no saviem lietotājiem informāciju par parolēm!

Ja ir jautājumi vai tehniskas problēmas, vērsieties Inbox.lv klientu tehniskā atbalsta dienestā.

Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Comments are closed.