IMAP ir pieejams visiem Inbox.lv lietotājiem!


janvāris 19,2016

Darbam ar e-pastu var izmantot vairākus dažādus protokolus – piemēram, SMTP, kas atbild par pasta nosūtīšanu, kā arī POP3 un IMAP, kas kalpo pasta saņemšanai.

Vēl pavisam nesen tikai Inbox.lv maksas versijas abonentiem bija iespēja izmantot IMAP protokolu darbam ar savu pastu. Bezmaksas versijas lietotājiem šī izvēle nebija pieejama – viņi varēja strādāt tikai ar POP3 protokolu.

Kopš 2016. gada sākuma IMAP protokols ir pieejams visiem Inbox.lv lietotājiem un tiek piedāvāts pēc noklusējuma pasta programmas automātiskas iestatīšanas brīdī.

Galvenā IMAP atšķirība no POP3 ir iespēja pilnībā sinhronizēt pasta klienta datus ar serveri, ieskaitot mapes, nosūtītos e-pastus un ziņojumu melnrakstus. Ir pieejama arī e-pastu meklēšana tieši serverī. Lai ietaupītu vietu, iespējams ielādēt ierīcē tikai e-pastu virsrakstus.

Inbox.lv arī turpmāk uzturēs abu protokolu – gan POP3, gan IMAP – funkcionēšanu. Katram no tiem ir savas priekšrocības un savi trūkumi, tāpēc izvēle ir atkarīga no situācijas un lietotāja prasībām. Piemēram, ja ir paredzēts strādāt ar e-pastiem vienā datorā, nav nepieciešams glabāt e-pastus serverī un vienmēr ir vēlme ietaupīt laiku, tad var izvēlēties POP3. Ja vajadzēs vairāk iespēju darbā ar e-pastiem, ir vērts dot priekšroku IMAP.

Gadījumā, ja Jūs izvēlaties strādāt ar IMAP protokolu, izmantojiet šādus pasta programmas konfigurēšanas parametrus:

  • Ienākošo e-pastu serveris (IMAP serveris): mail.inbox.lv
  • Nosūtīto e-pastu serveris (SMTP serveris): mail.inbox.lv
  • IMAPs servera ports (izmantojot SSL šifrēšanu): 993

Ja rodas jebkādi jautājumi sakarā ar Inbox.lv pasta programmas iestatīšanu, skatīt sadaļu „Palīgs” vai rakstīt: support@inbox.lv.


Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Comments are closed.