Šogad skolēni visbiežāk izvēlās ēnot programmētājus


februāris 27,2018

Pagājušās nedēļas notiekošajā karjeras izglītības pasākumā Ēnu diena 11 jaunieši no visas Latvijas izmantoja iespēju ēnot nacionālā e-dienesta Inbox.lv darbiniekus, lai ne tikai iepazītos ar savu nākotnes profesiju, bet arī labi pavadītu laiku, iegūtu jaunas zināšanas un nodibinātu jaunus kontaktus.

Jāatzīst, ka šogad skolēni visbiežāk gribējuši ēnot tieši programmētājus – vislielākais ēnu skaits interesējās tieši par front-end programmētāja profesiju. Kā norādīja JA Latvija priekšsēdētājs Jānis Krievāns, ar katru gadu Ēnu dienā samazinās tendence ēnot tikai augsta līmeņa vadītājus, bet pieprasītāki kļūst augstākā līmeņa speciālisti. Izmaiņas pieprasītāko profesiju un nozaru topā liecina, ka jaunieši arvien vairāk “Ēnu dienu” uztver kā instrumentu un palīgu nākotnes profesijas izvēlē, ne izklaidi, ēnojot kādu populāru publisko personu vai pavadot dienu ārpus skolas.

Mēs – augsto tehnoloģiju uzņēmums Inbox.lv esam patiesi gandarīti, ka vairākus gadus pēc kārtas jaunieši izrāda interesi par mūsu uzņēmumu un īpaši tehniskajām profesijām. Šogad, visjaunākais pasākuma dalībnieks bija 5. klases skolēns Valters no Rīgas Hanzas vidusskolas, kas savu aizraujošo dienu pavadīja ēnojot informācijas tehnoloģiju projektu vadītāju Kristapu Armani, tikmēr nopietnu mērķu vadīti uz ēnu dienu biju ieradušies arī 11. un 12. klašu skolēni.

Ēnu dienas noslēgumā vairāki jaunieši pauda pārliecību, ka ir ieinteresēti savu nākotni saistīt ar darbu IT nozarē.

 

Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi, Ziņas ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Comments are closed.