reCaptcha – papildus metode ar kuru cīnīties pret spameriem


decembris 19,2017

Pēdējā gada laikā sabiedrībā īpaši aktuāls ir kļuvis jautājums par datu drošību internetā, jo aizvien biežāk cilvēki kļūst par krāpniecības un personas datu ļaunprātīgas izmantošanas upuriem, liekot domāt par papildus ieguldījumiem un stingrāku aizsardzības metožu ieviešanas nepieciešamību. Jāatzīmē, ka Inbox.lv vairāku gadu garumā mērķtiecīgi strādā pie lietotāju datu drošības līmeņa uzlabošanas, un, lai laicīgi spētu novērst iespējamos riskus virtuālajā telpā, portāls izmanto drošības kodu (captcha), kas obligāti jāievada reģistrācijas vai neveiksmīgas autorizācijas procesa laikā.

Drošības kods, jeb captcha ir autentifikācijas funkcija, kas spēj noteikt vai vietnes lietotājs ir cilvēks vai robotizēta programmatūra. Mūsdienās, captcha palīdz atturēt hakerus un surogātpasta izplatītājus no tīmekļa lapu ļaunprātīgas izmantošanas, taču attīstoties mākslīgajam intelektam un dažādu programmu iespējām, ar katru dienu roboti kļūst aizvien gudrāki, tādējādi mācoties apiet drošības kodu sistēmas, taču no otras puses skatoties – pārāk sarežģīti drošības kodi radītu neērtības portāla lietotājiem, jo koda ieraksts kļūtu garš, sarežģīts un ne vienmēr tā atminēšanas process būtu veiksmīgs, tādēļ papildus ierastajam cilvēktestam, jeb captchai, š.g. otrajā pusē esam ieviesuši arī reCaptcha sistēmu, kuras vārdu attēlus nespēj atpazīt rakstzīmju optiskās atpazīšanas programmatūras, tādējādi ievērojami palielinot lietotāju drošības līmeni.

Jāatzīmē, ka reCaptchas sistēmas izmantotāju vidē ir ne tikai Inbox.lv, bet arī tādas populāras vietnes kā Facebook, Twitter, CNN.com un citas.

Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi, Ziņas ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Comments are closed.