Darbā atjautības uzdevumi, mājās – leļļu veidošana


februāris 8,2013

Tūkstošiem “Inbox” lietotāju ik dienu brīvajā laikā izmanto Inbox Smart, lai pārbaudītu savas zināšanas un atjautību. Savukārt “Inbox” produktu satura administratorei Marinai Afoņinai tā ir darba ikdiena. No darba brīvajā laikā Marina veido lelles – suvenīrus.

“Pašas rokām darinātas lelles mani ir aizrāvušas vienmēr. Iespējams, tādēļ, ka tajās var vislabāk attēlot savu iekšējo pasauli un emocijas. Katra lelle ir individuāla, ar savu raksturu, ko tā nereti izrāda arī veidošanas procesā, tāpēc gala rezultāts reizēm krietni atšķiras no sākotnējās ieceres,” par savu hobiju stāsta Marina.

“Idejas leļļu izskatam netiek meklētas speciāli, tās rodas pašas no sevis. Dažreiz pat neliels auduma gabaliņš vai kāds nieciņš iedarbina iztēli, un rezultātā dzimst kārtējais tēls,” stāsta Marina. Sākumā ideja tiek realizēta skicē un tad, asociatīvi pieskaņojot to cilvēkam, kuram suvenīrs tiks dāvināts, ideja pārtop lellē.

Marina uzsver, ka pašas rokām darināta dāvana ir daudz vērtīgāka nekā veikalā nopirktā, tāpēc hobijs bieži vien lieti noder arī praktiski.

Atkarībā no tā, cik lielu vai sarežģītu lelli ir iecerēts veidot, tās izgatavošanas laiks var būt diezgan atšķirīgs – vienu var izveidot pāris vakaros, pie citas jāpiestrādā daudz ilgāku laiku. Viss ir atkarīgs no detaļām, kuras vēlas iestrādāt kopējā tēlā. Kā pamatmateriāls leļļu izgatavošanā tiek izmantots cepeškrāsnī apdedzināmais polimērmāls, bet kopējā tēla iegūšanai tiek izmantoti arī citi materiāli un dažādas tehnikas, piemēram, filcēšana.

Aizrautīgs, interesants un arī praktisks ir ne tikai Marinas hobijs, bet arī darbs. Viņa ir specializējusies Inbox Smart un Inbox Sites, kā arī atbild par informācijas apkopošanu Inbox Company. Marina ir viena no tām izpalīdzīgajām “Inbox” darbiniecēm, kura papildina jautājumus un atbildes sadaļā Help, atbild uz pieprasījumiem, kas tiek sūtīti uz feedback@inbox.lv.

Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Comments are closed.