Inbox Files dod iepēju padalīties ar draugiem ar visu mapi uzreiz


jūlijs 24,2012

Vēl nesen Inbox Files bija iespēja dalīties ar draugiem vienlaicīgi tikai ar vienu vai nedaudziem failiem. Uz doto brīdi Inbox Files bezmaksas un maksas versijās pieejama jauna funkcionalitāte – iespēja dalīties uzreiz ar visu mapi (Shared Folder). Lietotājiem paralēli būs pieejamas divas metodes (dalīties ar failu vai visu mapi uzreiz), pastāstīsim sīkāk ar ko šīs metodes atšķiras un kā tās darbojas.

Lai kontrolētu pieeju Jūsu mapēm, kreisajā pusē esošajā izvēlnē tika pievienota jauna funkcionalitāte „Mapes koplietošana”. Atverot to, iespējams apskatīt sarakstu ar Jūsu mapēm, to piekļuves statusu, izmēru un failu daudzumu (neatkarīgi no to statusa) katrā no tām. Turklāt, noklikšķinot uz jebkuru no mapēm Jums būs pieejama izvēlne, kas ir identiska darbam ar failiem, kur arī ir iespējams: dalīties un nosūtīt draugam visu mapi, mainīt piekļuves statusu un apskatīt konkrētās mapes publisko saiti, atvērt un ieiet tajā, pārdēvēt vai izdzēst.

Mapei un failam iespējami divi piekļuves veidi – „pieejams” (publiski pieejams) vai „liegts”. Veidojot jaunu mapi vai ielādējot failu (neatkarīgi no mapes statusa), piekļuves statuss sākumā vienmēr būs „liegts”. Atgādinām, ka tikai Jūs kontrolējat piekļuves veidu savām mapēm vai failiem.

Ja ļaujat piekļuvi vienam failam, tad publiski pieejams kļūst tikai šis viens, konkrētais fails mapē. Ļaujot piekļuvi mapei, publiski pieejami kļūst visi šīs mapes faili. Ikreiz , kad ļaujat piekļūt mapei vai izvēlaties to „ Koplietot un sūtīt”, mapes statuss automātiski mainās uz „pieejams”.

Ja vēlaties dalīties ar visu mapi, taču nevēlaties, lai atsevišķi tajā esoši faili būtu publiski pieejami, rekomendējam konkrētos failus pārnest citā direktorijā vai arī uzreiz pēc mapes lejupielādēšanai paredzētās saites izsūtīšanas vai saņemšanas, variet liegt pieeju konkrētiem failiem. Dotajā situācijā Jūsu draugs saņems saiti uz mapi, taču faili, kuriem liedzāt piekļuvi, lejupielādes sarakstā neparādīsies. Atcerieties, kad nākamreiz izvēlēsieties mapi „Koplietot un sūtīt”, tajā esošajiem failiem automātiski tiks piešķirts statuss „pieejams” , tādējādi visi faili konkrētajā mapē būs publiski pieejami lejupielādei.

Slēgt pieeju mapei ir ļoti vienkārši – nomainiet tās statusu uz „liegts”. Šajā gadījumā, mape un tajā esošie faili kļūs nepieejami lejupielādei. Jūsu draugiem būs redzams paziņojums, ka mape ar doto saiti ir vai nu izņemta, vai liegta publiskai pieejai.

Taču kas notiks ar mapē publiski pieejamiem failiem, ar kuriem dalījāties iepriekš, ja, mainīsiet konkrētās mapes statusu uz „liegts”? Atbilde – visi faili, ar kuriem Jūs kādreiz jau esat dalījušies un sūtījuši saiti uz konkrētu failu, būs pieejami lejupielādei.

Ļaujot publiski piekļūt mapei – visiem tās failiem automātiski tiek piešķirts statuss „pieejams”, taču liedzot publisko piekļuvi mapei, visu tajā esošu failu statuss automātiski nemainās un paliek sākotnējais – „pieejams”. Tādēļ Jums nav jāuztraucas, ja esat iepriekš koplietojuši vienu vai vairākus konkrētās mapes failus – tie joprojām būs draugiem pieejami lejupielādei, neatkarīgi no tā, vai mapes piekļuve bijusi iepriekš „pieejama” vai „liegta”.

Noslēgumā vēlamies pievērst uzmanību vienai no galvenajām funkcionalitātes priekšrocībām, proti, pievienojot jaunu failu, vairs nav nepieciešams ikreiz nosūtīt jaunu saiti uz tā lejupielādi. Pietiek, ja vienreiz dalīsieties ar saiti uz visu mapi. Turpmāk pievienojiet tai jaunus failus, pārdēvējiet tos, atjauniniet – vārdu sakot, radiet, dalieties un iekarojiet pasauli ar saviem publiski pieejamiem failiem sadaļā Inbox Files!

Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Comments are closed.