Attention! There is an actively spreading computer virus on the Internet!


octubre 21,2013

Apologies, the information is currently available in the Latvian language.

Kopš pagājušās nedēļas Latvijas interneta vidē tiek novērota internetbanku lietotājus apdraudoša vīrusa izplatība un šī vīrusa mērķis ir izkrāpt lietotāju personīgo informāciju un internetbanku piekļuves datus, brīdina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas CERT.LV pārstāvji.

Ja, uzsākot darbu ar internetbanku, tiek saņemts aicinājums ievadīt vairākus kodus no kodu kartes, maksājumu kartes numuru, kartes derīguma termiņu, PIN kodu, vai jebkuru citu privātu informāciju, kas parasti netiek prasīta, CERT.LV aicina darbu ar internetbanku nekavējoties pārtraukt un sazināties ar savu banku.

Līdz šim CERT.LV speciālisti saņēmuši informāciju par vīrusa izplatīšanos e-pasta sūtījumu veidā, kuros sūtītāja adreses laukā tiek norādīta kāda saņēmējam pazīstama e-pasta adrese, bet saturā ir aicinājums aplūkot failu, kuram var piekļūt, sekojot e-pastā norādītajai saitei. Šis e-pasts ir latviešu valodā.

CERT.LV aicina šādus e-pastus ignorēt un īpaši uzsver, ka konkrētais vīruss ļoti strauji mainās un pretvīrusu programmatūra bieži vien to neatpazīst. Ja saite tomēr ir tikusi atvērta un ir aizdomas, ka dators ir inficēts, lūdzam sazināties ar CERT.LV.

Tāpat CERT.LV aicina atcerēties, ka Jūsu banka Jums nekad nesūtīs e-pastus, lai veiktu drošības pārbaudes, informācijas saskaņošanu vai jebkādos citos nolūkos, lūdzot Jums norādīt Jūsu personīgos datus.

Avots: portāls www.delfi.lv

Uzmanību! Sakarā ar to, ka šis vīruss turpina aktīvi izplatīties internetā, Inbox.lv lūdz visus savus lietotājus būt maksimāli piesardzīgiem, izmantojot savus personīgos datus. Pastkastes drošības nodrošināšanai, lai izvairītos no tās uzlaušanas, lūdzam Jūs nomainīt paroli, slepeno jautājumu, atbildi uz slepeno jautājumu un atjaunot personīgo informāciju. Kā arī lūdzam Jūs neizmantot inbox.lv pastkastītes paroli, lai reģistrētos citos interneta resursos.

This entry was posted in About our products and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.