Izvēlieties drošību, strādājot ar e-pastiem caur POP3!


janvāris 21,2016

Pēdējā laikā kļuvuši arvien biežāki mēģinājumi uzlauzt pastkastītes caur POP3 protokolu. Vairumā gadījumu tas notiek tāpēc, ka darbam ar pastu tiek izmantots nedrošais savienojums, ko paši lietotāji kļūdaini atstāj ieslēgtu pasta programmas iestatīšanas brīdī.

Strādājot ar pastu caur POP3 protokolu, vienmēr jāatceras par datu pārraides drošību un obligāti jāizmanto šifrēšanas protokoli (TLS/SSL), kas atbild par datu apmaiņas drošību internetā.

Neizturieties vieglprātīgi pret šo jautājumu! Strādājot ar pastu MS Outlook, Thunderbird vai jebkurā citā pasta programmā gan mobilajā telefonā, gan datorā, pārliecinieties, ka POP3 protokola izmantošanas gadījumā visi pasta programmas iestatījumi ir pareizi un datu pārraide notiek caur šifrētu savienojumu, izmantojot 995. portu (līdzšinējā 110. porta vietā.

Zemāk ir sniegti daži piemēri, kādi ir ieteicami POP3 protokola iestatījumi dažādās pasta programmās. Ja rodas jautājumi, rakstiet uz support@inbox.lv.

MS Outlook:

Atveriet MS Outlook -> tad “File” -> “Account Settings” -> “Account Settings” -> izvēlaties nepieciešamo РOP3 lietotāja kontu -> spiediet “Change” -> “More Settings” -> “Advanced” -> ar ķeksīti atzīmējiet “This server requires an encrypted connection (SSL)”, ports 110 tiks automātiski mainīts uz 995.

Mozilla Thunderbird:

Atveriet Mozilla Thunderbird -> spiediet uz iestatītā elektroniskā pasta adreses kreisajā pusē -> sadaļā “Accounts” izvēlaties “View settings for this account” -> izvēlaties “Server Settings” -> iekš “Security settings” mainīet “Connection security” iestatījumus no “None” uz “SSL/TLS”, ports 110 tiks automātiski mainīts uz 995.

iOS:

Atveriet “Settings” -> tasd “Mail, Contacts, Calendars” -> “Accounts” -> izvēlaties nepieciešamo РOP3 lietotāja kontu -> tad izvēlaties “Advanced” -> ieslēdziet “Use SSL” iekš “Incoming Settings” un nomainīet “Server Port” no 110 uz 995.

Android:

Savā telefonā ienāciet “Apps” -> “Settings” -> “Accounts” -> izvēlaties jūsu personīgo POP3 lietotāja kontu -> izvēlaties “Account Settings” -> “General settings” -> izvēlaties jūsu elektronisko adresi -> “Server settings” -> “Incomming settings” -> mainiet 110 portu uz 995 un pie “Security type” izvēlaties “SSL/TLS”.



Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Comments are closed.