Viegli uzminamu un publiski pieejamu e-pasta paroļu izmantošana ir bīstama!


februāris 14,2019

Parole ir pirmais un svarīgākais veids, kā aizsargāt pastkastīti no nesankcionētas piekļuves. Izmantojot pārāk vienkāršu paroli, pastāv ļoti liels risks, ka pastkastīte tiks uzlauzta, pat ja tiek izmantoti citi drošības pasākumi.

Internetā nemitīgi notiek lietotāju datu noplūde: ir apdraudēti sociālie tīkli, iepazīšanās vietnes, spēļu servisi un daudzas citas mājaslapas, kas glabā lietotāju datus.

Hakerus visvairāk interesē populārākie interneta portāli, kurus izmanto daudzi lietotāji. Pēc veiksmīgas piekļuves paroles kļūst publiski pieejamas, tādējādi papildinot jau iepriekš zināmo paroļu sarakstu.

Atrast šādus sarakstus ir ļoti vienkārši. Tie ir publiski pieejami internetā ikvienam. Meklētājserveri piedāvā daudzus rezultātus par šo tēmu. Ikviens, kas gribēs uzlauzt svešu pastkastīti, tos noteikti izmantos.

Inbox.lv savu lietotāju aizsardzībai izmanto daudzas citas papildu metodes, tostarp dažādus ziņojumus.

Ja pastkastītē rādās vai pienāk paziņojums par paroles maiņu – lūdzu, neignorējiet to!

Ziņojums par nedrošu paroli brīdina, ka izvēlētā simbolu kombinācija var tikt izmantota uzlaušanas gadījumā, tātad pastkastīte ir viegli uzlaužama un pieejama trešajām personām.

Ja inbox.lv komanda ziņo par nepieciešamību nomainīt paroli – lūdzu, izturieties atbildīgi pret drošības problēmu, lai cik mīļa un ērta nebūtu šobrīd izmantotā parole. Paroli var nomainīt pāris minūšu laikā, savukārt uzlaušanas gadījumā problēmu risināšanai vajadzēs daudz laika, spēka un nervu.

Izmēģiniet arī divpakāpju autorizāciju – metodi, kad, lai piekļūtu pastkastītei, ir jāievada ne tikai parole, bet arī kods no mobilā tālruņa. Šī funkcija pieeju pastkastītei padara drošāku, ja izmantojat publiski pieejamas ierīces.
Lasīt vairāk >>

Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi, Ziņas ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Comments are closed.