Inbox Foto septembra relīzes pārskats


septembris 12,2012

Mums ir prieks paziņot, ka dienas gaismu ieraudzījusi Inbox Foto servisa kārtējā versija. Šī septembra relīze iekļauj šādas izmaiņas:
Uzlabota slaidu skate – tagad, skatoties slaidus, Jūs varat redzēt iepriekšējo un nākamo foto.

Autofokuss – izmaiņas fotogrāfiju aplūkošanā. Tagad, kad Jūs atvērsiet lapu ar foto, fokuss tiks novietots uz attēla. Tas jo īpaši noderēs mazu ekrānu īpašniekiem.

Albuma lejupielāde – tā ir “programmas nagla”. Lietotājiem kļuva pieejama iespēja lejupielādēt visu albumu kopā, nospiežot izvēlnes pogu. Albums tiek lejupielādēts kā ZIP formāta arhīvs. Pēc noklusējuma arhīva nosaukumam tiek izmantots Jūsu Inbox Foto albuma nosaukums.

IOS video – agrāk Apple mobilo ierīču lietotāji nevarēja skatīties video, jo šajās ierīcēs trūka Adobe Flash. Tagad gadījumā, ja ierīce neatbalsta Flash, video tiks atskaņots, izmantojot HTML5 līdzekļus.

Jauni efekti – fotogrāfiju apstrādes efektu “ģimenē” ir pieaugums. Tika izveidoti tādi efekti kā trokšņu novēršana un sēpijas efekts. Domājam, ka ar trokšņu novēršanu viss ir pašsaprotams, taču vārds “sēpija” prasa paskaidrojumu. Šis efekts rada vecas izbalējušas fotogrāfijas ilūziju. Kreisajā pusē Jūs redzat oriģinālu, tad melnbalto variantu, pēc tam ar sēpijas efektu apstrādāto bildi. Piemērs:

Tā kā piedāvāto efektu saraksts mums pēdējā laikā ir kļuvis ievērojami garāks, foto izvēlnes izvietojums tika nedaudz mainīts. Efekti atdalīti no pārējām pamatfunkcijām atsevišķā vizuālajā blokā.

Balsošanas rezultātu attēlošana. Šis punkts interesēs pirmkārt tos, kas dalās ar savām fotogrāfijām ar pārējiem mūsu servisa lietotājiem. Tagad Jūsu fotogrāfijas saņemto balsu statistika būs pieejama pilnā apjomā. Zem katra foto var redzēt balsu daudzumu, kas nodotas, izvēloties “patika” vai “nepatika”.

Ir arī izmaiņas fotogrāfiju izdrukā. Tagad lietotājam tiek nosūtīts paziņojums ik reizi, kad mainās pasūtījuma statuss, t.i., kad pasūtījums tika pieņemts apstrādei vai arī kad tas ir gatavs saņemšanai. Mums par lielu nožēlu, mēs bijām spiesti atteikties no samaksas veida skaidrā naudā, pasūtot foto izdruku, pašlaik palika pieejama tikai samaksa caur “Swedbank”, taču tuvākajā laikā ir ieplānots pieslēgt samaksu, izmantojot citas interneta bankas, kā arī samaksu ar norēķinu kartēm.

Nobeigumā gribētos atzīmēt tādu patīkamu sīkumu kā publisko albumu atvēršanu jaunās cilnēs, izmantojot peles labo pogu. Jāatzīst, tādas iespējas ļoti pietrūka.

Kas mūs gaida nākotnē? Pagaidām var teikt tikai, ka nākamajā versijā ir ieplānots pievienot “autora šķirošanu”. Šai funkcijai vajadzētu ieinteresēt fotogrāfus un modeles, jo albuma īpašnieks varēs ne tikai izvietot fotogrāfijas vajadzīgā secībā, bet arī tieši tā demonstrēt tās saviem apmeklētājiem.

Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Comments are closed.