Jaunu ziņojumu skaits mapēs


oktobris 8,2014

Pēdējās pasta Inbox Mail modernizācijas rezultātā blakus mapju nosaukumam var redzēt ne tikai jau ierasto neizlasītu e-pastu skaitu, bet iekavās vēl vienu skaitli ar plusu. Ar ko atšķiras šie skaitļi? Mēģināsim tikt skaidrībā.

  • Pirmais skaitlis blakus mapes nosaukumam ir neizlasītu e-pastu skaits.
  • Otrais skaitlis iekavās ar „+” zīmi ir jauno e-pastu skaits, kas ienākuši kopš mapes pēdējās pārbaudes brīža.

Aplūkosim piemēru:

Pastkastītē ir mape „Rēķini”, kurā ar filtra palīdzību tiek pārvietoti visi ienākošie e-pasti no lietotāja bills@company.com. Tiklīdz tajā pienāks jauns e-pasts, pie šīs mapes lietotājs ieraudzīs atzīmi „2 (+1)”. „2” ir neizlasīto e-pastu skaits šajā mapē, „(+1)” savukārt – jaunpienākušo vēstuļu skaits.

Pārbaudot mapi, ne vienmēr obligāti jāatver jauns e-pasts – pietiek vienkārši redzēt informāciju, kas to nosūtīja, vai tikai pārliecināties, ka tas tika saņemts.

Tāpēc, ja neizlasīts e-pasts netiks atvērts, tā statuss nemainīsies. Pēc pārejas pie citas mapes informācija par mapes „Rēķini” jaunajiem e-pastiem (“(+1)”) pazudīs. Nākamreiz, kad e-pasts tiks piegādāts šajā mapē, blakus mapes nosaukumam tiks attēlots „3 (+1)” – šajā mapē tagad ir trīs neizlasīti e-pasti, taču tikai viens no tiem ir jauns (lietotājs nav to skatījies).

Papildus pasta iestatījumos grāmatzīmē „Interfeisa iespējas” ir parādījies punkts „Rādīt mapes ar jauniem ziņojumiem galvenajā izvēlnē”. Pēc atzīmēšanas ar ķeksīti mapes ar jauniem ziņojumiem vienmēr būs mapju saraksta augšā, uzreiz zem mapes „Ienākošie”. Pēc noklusējuma šī funkcija ir izslēgta.




Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Comments are closed.