Inbox Mail: jauns dizains vēstuļu apstrādes lapām, pasta uzstādījumiem un dokumentu pielikumiem


maijs 30,2013

Inbox.lv komanda turpina uzlabot Inbox Mail produkta dizainu, darot to ērtāku, intuitīvi saprotamu un pievilcīgu lietotājiem. Šāgada pirmajā ceturksnī tika izstrādāta un izlaista kārtējā versija, kurā var atzīmēt šādas svarīgākās izmaiņas:

  1. Sadaļas “Uzstādījumi” jaunais dizains un funkcionalitāte

Iepriekšējais informācijas horizontālais izvietojums sadaļā “Uzstādījumi” ir nomainījies ar vertikālo izvēlni lappuses kreisajā pusē. Ieejot šajā sadaļā, tagad kļūst pieejama vispārīgā informācija par pastkastīti: izmērs, pašlaik izlietoto resursu daudzums un pieslēguma tips.

Uzstādījumu sadaļā ir palikusi vienīgi informācija, kas tieši saistīta ar pastkastītes pārvaldīšanu. Visi lietotāja personīgie dati, piemēram, paroles nomaiņa un atjaunošana, reģistrācijas dati, konta dzēšana, tika pārvietoti jaunā sadaļā ar nosaukumu “Lietotāja profils”. Detalizētāku informāciju varēs atrast šeit.

  1. Sadaļas “Mapes” jaunais izvietojums

Sadaļa “Mapes” tika pārvietota no pasta pārvaldīšanas galvenā paneļa “Uzstādījumos” – tieši tur atrodas visas pastkastītes darba pārvaldīšanas funkcijas.

  1. Vienkāršas un saprotamas piktogrammas pastā esošajām vēstulēm

Ņemot vērā lietotāju vēlmes, tika pārstrādāts “jaunās”, “atbildētās” un “pāradresētās” vēstules piktogrammu dizains. Agrāk tās atšķirās tikai ar bultiņu virzienu. Produkta jaunajā versijā bultiņu virziens tika mainīts un pievienota sava unikālā krāsa ikvienam gadījumam. Šīm izmaiņām ir asociatīvs raksturs, kas ir svarīgs faktors ātram darbam ar vēstulēm.

  1. Ziņojumu standartizācija

Ziņojumi, kas informē par veiksmīgi paveiktu darbību vai norāda uz problēmu, kļuvuši vizuāli smalkāki un labāk pamanāmi. Jaunais dizains vairs neļaus palaist garām svarīgu informāciju, strādājot ar e-pastiem.

  1. Izmaiņas vēstuļu caurskatīšanā

Galvenā pārmaiņa ir pilnīgi jauns lappuses dizains saņemto, nosūtīto un melnrakstos saglabāto vēstuļu caurskatīsanai. Svarīgākās darbības ar vēstuli izvietotas viena otrai blakus, vienā kopējā vadības panelī, kas atrodas augšā. Mazsvarīgāko funkciju pārvietošana atsevišķās izkrītošajās izvēlnēs ļaus lielākā mērā akcentēt lietotāja uzmanību uz paša vēstules satura.

Izmaiņas skārušas arī kontaktu attēlošanu vēstules caurskatīšanas laikā. Lai pievienotu kontaktu adrešu grāmatā, izveidot tam filtru vai uzrakstīt vēstuli izvēlētajam adresātam, var uzklikšķināt ar peli uz vajadzīgā kontakta un izvēlnē, kas atvērsies, izvēlēties vajadzīgo darbību.

Vēstules caurskatīšanas režīmā tiek rādīts ziņojuma saņemšanas datums, bet pietuvinot tam peles kursoru, varēs ieraudzīt arī faktisko nosūtīšanas datumu.

  1. Jaunais vēstulei pievienoto dokumentu attēlošanas veids un to saglabāšana uz Inbox Files vai Inbox Foto.

Vēstuļu pielikumu attēlošana jaunajā produkta versijā ir būtiski mainījusies. Visi pievienotie faili tagad tiek rādīti vēstules apakšā. Katram failu tipam atbilst sava krāsa un piktogramma, grafiskie attēli tiek rādīti uzreiz samazinātā veidā. Uzklikšķinot uz jebkuru pievienotu failu, parādās uzpeldošā izvēlne, kurā iespējams izvēlēties turpmākās darbības atkarībā no faila tipa: “Atvērt jaunā logā”, “Lejupielādēt failu”, “Saglabāt uz Inbox Files” vai “Saglabāt uz Inbox Foto”.

Tāpat kā iepriekš, ir pieejama iespēja lejupielādēt visus vēstulei pievienotus failus kā ZIP arhīvu vai arī izmantot jauno funkciju – saglabāt mākoņdatošanas servisā Inbox Files. Vairāk detaļu par to, kā tas darbojas, var uzzināt šeit.

  1. Pārējās izmaiņas

Ir mainījies paplašinātās meklēšanas dizains – komponentu izvietošana kļuva kompaktāka, vairs nav nepieciešams ritināt lappusi, ievadot meklēšanas parametrus.

Paplašinātajā meklēšanā un jaunas vēstules rakstīšanas formā ir parādījies mapju saraksts lappuses kreisajā pusē.

Sadaļā “Kontakti” horizontālā izvēlne tika pārveidota par vertikālo, kas atrodas pa kreisi.

Daudzas no šeit aprakstītajām izmaiņām tika paveiktas, pamatojoties uz lietotāju vēlmēm un ieteikumiem. Ceram, ka Inbox Mail jaunā versija iepriecinās un padarīs darbu ar e-pastiem vēl komfortablāku un patīkamāku.

Šis ieraksts tika publicēts Jaunumi ar birkām . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Comments are closed.